Osaaminen ja työt

Julkaistu 18.08.2021

Minun nimeni on Klaus Iltanen ja olen 30-vuotias teknologiasta ja tulevaisuudesta kiinnostunut diplomi-insinööri. Olen valmistunut tuotantotalouden diplomi-insinööriksi vuonna 2020 Tampereen yliopistosta johtamisen ja tietotekniikan koulutusohjelmasta sivuaineena tietovarannot ja data-analyysi. Lisäksi olen aiemmin valmistunut myös Satakunnan ammattikorkeakoulusta tietotekniikan insinööriksi vuonna 2016. Vapaa-ajallani tykkään kuntoilla, lukea, koodata ja sijoittaa.

Ammattikorkeakouluaikana kirjoitin opinnäytetyöni Business Intelligence -ratkaisun käyttöönotosta keskisuuressa yrityksessä, jonka aikana mielenkiintoni kasvoi myös liiketoimintatiedon hallintaa sekä raportointia kohtaan. Olenkin tämän jälkeen kehittänyt Leppäkoski-konsernissa liiketoimintatiedon hallintaratkaisua sekä raportteja eteenpäin, samalla oppien lisää tietovarastoinnista sekä tiedon esittämisestä. Leppäkoskella olen edistänyt myös monia muita hankkeita, joista lisää ansioluettelossani.

Ammattikorkeakoulun jälkeen pääsin Tampereen teknilliseen yliopistoon (nyk. Tampereen yliopisto) opiskelemaan tuotantotalouden diplomi-insinööriksi johtamisen ja tietotekniikan koulutusohjelmassa. Suoritin opinnot töiden ohella pääaineenani tuotantotalous sekä sivuaineena tietovarannot ja data-analyysi. Opinnot sisälsivät paljon matematiikkaa sekä mielenkiintoisia kursseja mm. yrityksen taloudesta ja johtamisesta kuin myös koneoppimisen menetelmistä ja tiedonlouhinnasta. Opintojeni aikana Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyivät uudeksi säätiöyliopistoksi, Tampereen yliopistoksi, josta valmistuin diplomi-insinööriksi vuonna 2020.